Online Ödeme
Ağız İçi Tarayıcı Fiyatları

Dijital ağız içi tarayıcılar son dönemde diş kliniklerinin envanterine girmeye ve diş hekimleri arasında popüler olmaya devam ediyor. Rehber niteliğindeki bu yazıda ağız içi tarayıcıların ne işe yaradığından ve sağladığı avantajlarından bahsedeceğiz. 

Yazının sonunda eğer ağız içi tarayıcı satın almaya karar verirseniz siz de Onex Dental ile iletişime geçerek güvenli ödeme yöntemleriyle hayalini kurduğunuz modeli satın alabilir ve hastalarınıza daha isabetli protez çözümleri üretmeye başlayabilirsiniz. Üstelik sadece protezlerde değil, diğer tüm tedavi yöntemlerinde de ağız içi tarayıcıların avantajlarından faydalanılabilir.

Ağız İçi Tarayıcı Nedir?

Elde tutularak kullanılan bir elektronik alet olarak tanımlayabileceğimiz ağız içi tarayıcılar, isminden de anlaşılacağı üzere ağız içinin 3 boyutlu görüntüsünü almaya yarar. Tarayıcıdan saçılan ışık sayesinde ağızda yer alan dişler taranır ve çenenin görüntüsü elde edilir. Dişlerin dental ark görüntüsü USB kablosu yardımıyla bilgisayara aktarılır ve tarama yazılımı sayesinde anlık olarak görüntülenebilir.

Ağız İçi Tarayıcı Fiyatları

Yeni nesil ağız içi tarayıcı cihazları ağız içi bölgesindeki sert ve yumuşak dokuları ayırt edebilme ve bunları yüksek çözünürlüklü görüntüye dönüştürebilme yeteneğine sahiptir. Bu avantajları sayesinde diş klinikleri ve hekimler tarafından tercih edilirler. Çok kısa sürede kendini amorti edebilmesi ve mükemmele yakın 3 boyutlu imaj çıktıları vermesi de cabası.

Ağız İçi Tarayıcıların Tarihsel Gelişimi

Bahsi geçen tarayıcıların geçmişi henüz yeni sayılsa da diş hekimlerinin ağız içinin modelini almak için kullandığı farklı yöntemler mevcuttu. İmpregum, silikon, agar ve alginat gibi yumuşak malzemeler kullanılarak ağız içinin kalıbı alınır ve bu doğrultuda protez hazırlanırdı. Fakat tahmin edebileceğiniz üzere bu protezlerin hata payı çok yüksekti. Diş hekimleri kalıp alırken çok zorlanıyor ve zaman harcıyordu. Hastalar için de çok rahat bir çözüm olduğunu söylenemezdi.

Tüm bu olumsuzlukları gidermek ve daha iyi sonuçlar elde etmek için nihayetinde ağız içi dijital tarayıcılar geliştirildi ve geleneksel tedavi yöntemlerine kıyasla daha isabetli protezler alabilmek mümkün hale geldi.

CAD/CAM teknolojisinin gelişimiyle benzer bir örüntü izleyen ağız içi tarayıcıların tarihsel gelişimi 1970’li yıllara kadar gidiyor. Konsept çalışmalarının tamamlanmasının ardından bilgisayar yardımıyla çalışan ağız içi tarama cihazlarının ilki takvim yaprakları 1985’i gösterdiğinde Dr. Francois Duret tarafından piyasaya sürüldü.

Laboratuvarlar tarafından isabetli restorasyonlar tasarlamak için satın alınan ilk ağız içi tarayıcı, geleneksel yöntemlerle kıyaslanmayacak kadar çok sevildi. Takdir edersiniz ki 80’li yıllarda piyasaya çıkan ilk ağız içi tarayıcılarla günümüzün modern tarayıcıları arasındaki fark bir hayli yüksek. Aradan geçen süre zarfında teknoloji çok hızlı gelişti ve tarayıcılar daha hızlı, daha isabetli sonuçlar vermeye başladı. Boyut olarak daha küçülmüş olmaları ise cabası.

Günümüzde ağız içi tarayıcılar ve CAD/CAM teknolojisi sayesinde hastalar için daha kolay ve hızlı tedavi planlaması yapabilmek mümkün. Diş hekimleri artık daha kompleks vakaları kabul edip daha isabetli protezler üretebiliyorlar. Hal böyle olunca diş kliniklerinin ağız içi tarayıcılara olan rağbeti de gün geçtikçe artıyor.

Ağız İçi Tarayıcı Ne İşe Yarar?

Elde taşınan bir kamera çubuğu, bilgisayar ve yazılım üçlüsünden oluşan modern ağız içi tarayıcılar boyut olarak her geçen gün küçülmeye devam ediyor. Ağız içini tarayan kamera, kablo yardımıyla bilgisayara bağlanır ve yazılım aracılığıyla elde edilen görüntülerin işlenmesi sağlanır. Kamera ne kadar küçükse ağız içinin daha derin ve uzak bölgelerine ulaşması daha kolaylaşır. Böylece öğürme ve kusma refleksini de önlemiş olurlar. Sonuç itibariyle elde edilen görüntülerle hastalar için daha rahat bir tedavi süreci planlanabilir.

Başlangıç aşamasında diş hekimleri hastanın ağzına tarayıcıyı yerleştirir ve nazik bir şekilde ağzın tüm bölgelerini tarayacak şekilde hareket ettirmeye başlar. Çene ve dişlerin yanı sıra yanaklar da tarandıktan sonra her bir dişin büyüklüğü ve şekli dijital ortama aktarılır. Tüm bu süreç yalnızca 1-2 dakika kadar sürer ve işlemin sonunda sistem, detaylı bir dijital görüntü elde etmiş olur.

Örnek vermek gerekirse Launca DL206 ağız içi tarayıcısı tam ark taramasını yalnızca 40 saniye gibi kısa bir sürede tamamlayabiliyor. Diş hekimi canlı olarak bilgisayara aktarılan görüntüleri izleyebilir, büyütüp küçülterek detaylı incelemede bulunabilir. Elde edilen veriler laboratuvara aktarıldıktan sonra hastaya uygulanacak protez veya diğer tedavi yöntemlerine karar verilir. Zamandan büyük tasarruf sağlayan bu yöntem sayesinde hekimler daha fazla hastaya vakit ayırabilirler.

Ağız İçi Tarayıcıların Avantajları Nelerdir?

Dijital tarama işlemi hastalar için çok konforludur. Geleneksel kalıp alma yöntemlerine kıyasla daha kısa sürede ağız içi taranabilir. Öğürme refleksi gibi rahatsız edici durumların önüne geçilmiş olur. Ayrıca işlem çok kısa sürede tamamlanabildiği için hastaların dişçi koltuğunda geçirdiği süre azalmış olacaktır.

Toplanan ağız içi görüntüleri laboratuvarla tek bir tıkla paylaşılabilir. Kalıp alma, protez hazırlama veya hasta için en uygun tedavi yöntemine böylelikle karar verilebilir.

En gelişmiş 3D görüntüleme teknolojisinin kullanıldığı ağız içi tarayıcılar diş kontörlerini ve tam şeklini kusursuza yakın şekilde yakalar. Böylece diş hekimleri diş ve çene yapısını daha temiz bir şekilde görüntüleme fırsatı elde eder. Hastaya daha isabetli bilgi verilebilir ve uygun tedavi yöntemi izlenebilir.

Sistemin bir diğer avantajı da çok şeffaf bir süreci içeriyor olmasıdır. Tam ark taramasının ardından diş hekimleri 3D görüntüleme teknolojisi sayesinde yakınlaştırıp uzaklaştırarak hastanın dişlerindeki sorunlara doğru teşhis koyabilir. Tüm bu süreç hasta tarafından da görüntülenebilir. Sanal ortamda ağız içinin durumunu net bir şekilde gören hasta, doktoruyla daha etkili bir iletişim kurmuş olur. Tedavi planı da bu doğrultuda belirlenir.

Ağız İçi Tarayıcıları Kullanması Kolay Mıdır?

Kişiden kişiye göre değişebilen ağız içi tarama deneyimi hastalar için kesinlikle acı veya rahatsızlık verici değildir. Diş hekimleri de bu sistemleri kullanarak zamandan ve iş gücünden tasarruf edebilirler. Kullanımı için yalnızca biraz el alışkanlığının olması yeterlidir. Teknolojiye ve inovasyona yatkın herhangi bir diş hekimi saatler içerisinde ağız içi tarayıcıya adapte olabilir ve kullanmaya başlayabilir.

Ağız içi tarayıcıların kullanımı kolay olmakla birlikte her marka ve modele göre kullanma talimatı değişiklik gösterebilir. Üreticiler bu noktada eğitim videoları ve kullanma talimatlarıyla diş hekimlerini en isabetli görüntüyü alması için yönlendirirler.

Ağız İçi Tarayıcı Fiyatları

Onex Dental bir diş hekiminin ihtiyaç duyabileceği tüm teknolojik alet ve ekipmanın yanı sıra ağız içi tarayıcıların da satışını gerçekleştirmektedir. Firmamız aracılığıyla güvenli ödeme yöntemleriyle satın alabileceğiniz HERON IOS ve OVO ağız içi tarayıcı cihazları uygun fiyatıyla öne çıkıyor. Dünyanın önde gelen ağız içi tarayıcı firmasının irili ufaklı tüm diş kliniklerinde kullanıma hazır modelleri hakkında bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Ağız içi tarayıcı fiyatları ise satın alacağınız modele göre değişiklik gösterebiliyor. Tamamı ithal modellere ürün gamımızda yer verdiğimiz için fiyatlarımız da döviz kurundaki dalgalanmalara göre değişiklik gösterebiliyor. Bu sebeple ağız içi tarayıcı fiyatlarına bir liste halinde ulaşabilmeniz ne yazık ki mümkün değil. Ancak mesai saatleri içerisinde bizlerle irtibat kurarsanız size ilgilendiğiniz modelin fiyatını paylaşmaktan memnuniyet duyarız. 

Alanında uzman partnerlerimiz ile tanışın
Distribütörlüklerini yaptığımız diş hekimliği ve diş teknisyenliği alanında iş akışını tamamlayan en iyi uluslararası markaların ithalatlarını gerçekleştirerek aynı zamanda uzman ekibimiz ile servis desteğini sağlıyoruz.
Alanında uzman partnerlerimiz ile tanışın
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?
İletişim